menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel zet verkeerssituatie Zoerselsteenweg te Sint-Antonius op de agenda van de gemeenteraad

Op 13 april 2021 vond er een zwaar verkeersongeval op de Zoerselsteenweg te Sint-Antonius plaats waarbij iemand maar ternauwernood aan de dood ontsnapte. Een ongeval dat o.a. het gevolg was van de ruimtelijke inplanting van de parkeerstroken op de rijweg van de Zoerselsteenweg.

Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang: “Vlaams Belang Zoersel is nooit fan geweest van de verkeerssituatie zoals ze nu is. Geparkeerde wagens worden zeer bewust als obstakel gebruikt om de snelheid te reguleren. We leven ondertussen echter in 2021 en er zijn technische oplossingen te vinden die snelheid kunnen reguleren. Na dit ongeval, dat ditmaal gelukkig al bij al uiteindelijk nog goed is afgelopen voor de bestuurster, blijkt echter overduidelijk dat deze obstakels onmiskenbaar een contraproductief effect te hebben op de verkeersveiligheid. Ook buurtbewoners zouden niet tevreden zijn met de huidige verkeerssituatie. Aangezien burgemeester Liesbeth Verstreken op Radio 2 aangaf niets aan de situatie te willen veranderen neemt Vlaams Belang Zoersel het initiatief om dit alsnog te laten onderzoeken en met een plan van aanpak te komen.”

Het is een publiek geheim dat vele spiegels van geparkeerde en voorbijrijdende auto’s beschadigd worden in die straat. Ondertussen plant supermarkt Colruyt een vernieuwde invulling te geven aan de site waarvoor ook een nieuwe vergunning vereist is. Volgens Vlaams Belang opent dit mogelijkheden om de verkeerssituatie inclusief de parkeermogelijkheden in heel de straat te herbekijken.

Wouter Bollansée, gemeenteraadslid: “Iedereen kent deze straat in Zoersel. Hetzij omdat je er altijd stilstaat, hetzij omdat je er al slalommend een weg moet banen in de hoop dat aan het einde van de straat je spiegels links en rechts er nog aanhangen. Persoonlijk denk ik dat de oplossing heel eenvoudig is. Haal de parkeerstroken die op de rijweg zijn ingetekend weg en plaats borden ‘verboden te parkeren’ of breng op het smalle weggedeelte onderbroken witte lijnen aan in het midden van de baan zodat parkeren aldaar verboden is. Reguleer de snelheid met moderne technieken van snelheidsregistratie door bv. flitscamera’s, trajectcontrole of slimme lichten. Zo werken we enerzijds aan de verkeersveiligheid en anderzijds aan een betere doorstroming van het verkeer. Door het wegvallen van de “obstakels” zal immers het ge-zig-zag stoppen.”

Vlaams Belang Zoersel dringt er tevens op aan dat ook de bewoners worden bevraagd over hun mening betreffende de inplanting van de parkeerstroken en over suggesties die zij aan de gemeente kunnen voorstellen om de verkeerssituatie te verbeteren.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF