menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel vraagt slimme heropening van recyclagepark te Zoersel

Als gevolg van de huidige Coronacrisis besliste Igean samen met de gemeente om het recyclagepark te sluiten tot nader bericht. Vlaams Belang Zoersel vraagt nu aan het bestuur een slimme heropening te initiëren. Waarom?:

- Nationale media berichtten op 25 maart over een toename van sluikstort. Dit is nefast voor het milieu.

- Verschillende virologen wijzen er op dat het virus nog maanden en maanden onder ons zal zijn. We moeten ons dan ook bezinnen hoe we efficiënt en veilig kunnen leren leven met dit virus.

- We moeten vermijden dat wanneer het recyclagepark op een bepaald ogenblik volledig terug wordt heropend er een toevloed van mensen ontstaat, met bijkomende risico's op overdracht van het virus.

- Nu velen technisch werkloos zijn, in combinatie met de grote lenteschoonmaak, is de kans reëel dat elk huis zijn eigen afvalbergje zal maken. Met de aanwezigheid van vele ratten in onze gemeente is dit vanuit hygiënisch oogpunt ook te vermijden.

Daarom stelt Vlaams Belang Zoersel het volgende voor:

Heropen vanaf 30/3 het Zoerselse recyclagepark enkel voor de Zoerselse particulier. Dit met een beperking van 5 voertuigen per tijdsperiode van 15 minuten. Er dient een online module aangemaakt te worden waar de Zoerselaar zich op voorhand verplicht moet op registreren en een tijdslot dient te kiezen. Zo voorkomt men onnodige wachtrijen. Het linken van deze module met de identiteitskaartregistratie op het recyclagepark mag technisch geen enkel probleem zijn. Als noodmaatregel wordt het brengen van afval naar het recyclagepark ook gratis. Dit om sneller te kunnen werken wegens het onnodig maken van de weegbrug en het uitsluiten van menselijk contact aan die weegbrug.

Op deze manier hopen we sluikstort te voorkomen, kunnen de Zoerselse huishoudens hun lente-opkuis netjes wegbrengen en voorkomen we een toeloop bij een volledige ongereglementeerde heropening. 

Wij hopen op de steun van het bestuur om aan Igean de heropening met voorwaarden te vragen van het Zoerselse recyclagepark. Het bestuur dient dit uiteraard te bespreken met zijn collega's op Vlaams niveau. Zuhal Demir is verantwoordelijk minister en partijgenote van de Zoerselse burgemeester. Men dient de nodige stappen te ondernemen om te wegen op dit dossier.

Wouter Bollansée

Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF