menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel vraagt de oprichting van een "Overlegorgaan van Zoerselse zelfstandigen".

Vele Zoerselaars hebben de lokale handelaar en zelfstandige in de coronacrisis terug weten te appreciëren. Het hoeft geen betoog dat de plaatselijke ondernemer en de Zoerselse middenstand een zeer uitzonderlijke periode doormaken. Coronajaren 2020 en 2021 hebben aangetoond dat de overheid niet zonder de lokale economie kan maar ook omgekeerd de lokale economie niet zonder de overheid kan. Bovendien is het verenigingsleven sterk afhankelijk van de Zoerselse ondernemer.

De kranten stonden overal vol van berichten over subsidies en allerlei acties ter relance van de economie. Maar worden deze maatregelen ook genomen in nauw overleg met de lokale ondernemer en wordt er ook wel gedacht aan de langere termijn visie? Vlaams Belang Zoersel denkt dat hier nog ruimte is voor verbetering: Christian Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang Zoersel en tevens actief in het bedrijfsleven: "Inspraak van en overleg met de betrokkenen is heel belangrijk. Ik sprak de laatste tijd verschillende ondernemers en velen zijn er toch van overtuigd dat sommige middelen beter anders hadden gespendeerd geweest en dat er ook nog gebrek is aan een lange termijnvisie. Bovendien hoor ik van de lokale middenstand dat de grootste uitdagingen nog voor ons liggen. Hoe gaan we de Zoerselse economie een echte relance schenken? Er is niemand die beter geplaatst is om dit mee bepalen dan de lokale zelfstandige zelf. In Sint-Antonius is er wel een middenstandsvereniging maar in Halle en Zoersel is geen enkel platform. Bovendien zijn er ook andere zelfstandigen dan deze die vallen onder de klassieke term 'middenstand'. Daarom vragen we de oprichting van een echt overlegorgaan.".

Wouter Bollansée treedt Christian Janssens bij. Hij wist dat Christian verschillende gesprekken voerde met Zoerselse ondernemers. Toen hij de bezorgdheid van Christian Janssens hoorde, diende Wouter Bollansée als gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Zoersel dan ook direct een agendapunt in: "De coronacrisis heeft meer dan ooit tevoren het nut aangetoond van nauwere contacten tussen de gemeente en de lokale ondernemers in het algemeen en de Zoerselse zelfstandigen in het bijzonder. Senioren, de jeugd, de sportverenigingen,.. hebben reeds hun specifieke adviesraad in Zoersel maar zelfstandigen beschikken momenteel niet over een erkend overlegorgaan met de Zoerselse politiek. Daarom vraagt Vlaams Belang Zoersel dat het college het nodige doet om zulk een overlegorgaan in het leven te roepen. De ondernemers en zelfstandigen hebben hier, gezien de situatie, met prioriteit recht op."

Het agendapunt zal op de gemeenteraad van 23 februari 2021behandeld worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF