menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel vraagt beter onderhoud van openbare infrastructuur

Vlaams Belang Zoersel vraagt beter onderhoud van openbare infrastructuur

Nu de lente definitief in het land is, beginnen veel burgers aan allerlei klusjes in hun tuin en aan hun huis. Voor Vlaams Belang Zoersel het moment om ook de gemeente op te roepen om de openbare infrastructuur beter te onderhouden.

Wouter Bollansée, gemeenteraadslid van Vlaams Belang Zoersel: “We zien al te vaak dat het gemeentebestuur allerlei nieuwe ballonnetjes oplaat en vaak ook dure ‘nice-to-have’-projecten opstart. Maar aan de andere kant zien we dat ze de bestaande infrastructuur gewoon niet goed onderhouden. Zo was er onlangs nog de investering in een fietsbeloningssysteem met een kostprijs van meer dan 100.000 euro. Aan de andere kant zie ik dat fietsinfrastructuur, zoals bijvoorbeeld de fietsberging aan de bushalte te Zoersel Dorp er dramatisch bijligt. Er ontstaat zelf spontaan een groendak op de overkapping. Moest ik het voor het zeggen hebben in het gemeentebestuur zou ik eerst prioriteit geven aan het onderhouden van de infrastructuur die we hebben i.p.v. continu nieuwe uitgaven te plannen.”

Vlaams Belang Zoersel geeft bovenstaand voorbeeld slechts als voorbeeld. Eerder vestigde het ook al de aandacht op de slecht onderhouden verkeersborden en onlangs nog vestigde de partij de aandacht op de zwerfvuilproblematiek.

“Op slechts enkele honderden meters van mijn deur zie ik bv. ook zebrapaden die er slecht onderhouden bijliggen, maar ook een deel van de kerkomwalling ligt sinds enige tijd tegen de vlakte en het skatepark aan de Kiekeboes lijkt eerder een graffitimuur dan een skateplein. Tijdens mijn joggingtocht zag ik op Einhoven dan weer beschadigde infoborden aan het kappelletje.”, besluit Wouter Bollansée.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF