menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel roept burgemeester tot de orde na onthullingen van h-EERLIJK Zoersel

Vlaams Belang Zoersel roept het gemeentebestuur en in het bijzonder de burgemeester tot de orde na onthullingen van h-EERLIJK Zoersel

Over het dossier van de zogenaamde dorpszaal te Halle is al veel inkt gevloeid. Afgelopen week kwam een einde aan een juridische strijd tussen de gemeente Zoersel en burgerbeweging Overhal VZW. Na de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die bovendien niet over de grond van de zaak ging maar eerder over een juridische techniciteit ging, kwam h-EERLIJK Zoersel met de aankondiging dat het in 5 episodes allerlei opmerkelijke zaken aan het licht zou brengen. Zaken die zouden aantonen dat het dossier door de gemeente niet deugdelijk werd behandeld.

Na een opwarmertje in aflevering 1, nam Vlaams Belang Zoersel vandaag met verbazing akte van het onderbouwde verhaal, met verwijzing naar bijhorende documenten ter staving, dat h-EERLIJK Zoersel schetst in episode 2. Hieruit zou namelijk blijken dat nog voor de hoorzitting tussen de deputatie, Overhal VZW en de gemeente Zoersel werkelijk plaatsvond het besluit van deze hoorzitting reeds vaststond. Volgens de aangebrachte documenten zou een gemeentelijke delegatie, met aan het hoofd burgemeester Liesbeth Verstreken, reeds tot een akkoord en beslissing zijn gekomen tijdens een voorafgaand overleg met de deputatie. Een voorafgaand overleg dat Overhal VZW bovendien totaal niet kreeg. Uit de berichtgeving zou tevens blijken dat ook de algemeen directeur, de hoogste in rang van de Zoerselse administratie, op de hoogte was van dit toch wel ‘opvallend’ element.

Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang Zoersel: “ De aangebrachte zaken door h-EERLIJK Zoersel doen mijn wenkbrauwen fronsen. Dit neigt , nog zeer voorzichtig uitgedrukt, naar achterkamerpolitiek. De tijdslijnen van de ter beschikking gestelde elementen wijzen er in eerste instantie op dat de hoorzitting niet meer of minder was dan een schijnvertoning. Dat Overhal VZW hier op zijn minst benadeeld werd, lijkt me dus zeer aannemelijk. Dat 2 N-Va partijgenoten, namelijk Liesbeth Verstreken en Luc Lemmens, op voorhand tijdens een apart onderhoud reeds een besluit vastleggen lijkt me geen onpartijdige behandeling van het dossier.”

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “We hebben nog maar 2 van de 5 episodes van h-EERLIJK Zoersel kunnen bekijken. Maar reeds nu zijn de aangebrachte elementen op zijn minst schadelijk te noemen voor de reputatie van onze gemeente. Dit moet dringend opgehelderd worden in het bijzonder door de burgemeester. Als de gemeente bij monde van de burgemeester er niet in slaagt de uiteenzetting van h-EERLIJK met bewijzen te weerleggen, lijkt me haar positie totaal onhoudbaar. Daarom zullen we reeds vandaag de voorzitter van de gemeenteraadscommissie Paul van Wesenbeeck oproepen om per hoogdringendheid een gemeenteraadscommissie bijeen te roepen. We vragen om dit reeds aanstaande maandag 12 of dinsdag 13 april te doen. Vanuit h-EERLIJK Zoersel begrepen we dat ze nog t.e.m. zondag met bezwaarlijke elementen zullen komen. Het zou ongehoord zijn dit daarna nog weken te laten aanslepen. De Zoerselaar verdient volledige opheldering en transparantie.”

Vermits het huishoudelijk reglement voorziet dat de vraag tot bijeenroeping van een gemeenteraadscommissie dient te gebeuren door minimum 1/3 van het aantal raadsleden sturen wij onze vraag gericht aan de voorzitter van de gemeenteraadscommissie vandaag eveneens naar alle gemeenteraadsleden met het verzoek de voorzitter te melden dat ook zij de vraag naar transparantie volmondig steunen en bijgevolg eveneens de gemeenteraadscommissie wensen samen te roepen op 12 of 13 april.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF