menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel presenteert studiedag "Mobiliteit"

Vlaams Belang Zoersel pleit voor invoering van minimum 10 slimme lichten tegen snelheidsduivels.

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 lanceert Vlaams Belang Zoersel zijn vierde studiedag-brochure rond een specifiek thema. Na de behandeling van de thema’s ‘Inspraak & transparantie’, ‘Veiligheid’ en ‘Lokalisme-leefbaarheid’ is het nu de beurt aan ‘Mobiliteit’. In de brochure worden o.a. de resultaten van een eerder afgenomen bevraging behandeld. Vlaams Belang Zoersel lanceert ook 10 concrete voorstellen om de mobiliteit in Zoersel te verbeteren.

Professor Tom Van Woensel, verantwoordelijke van de studiedagen voor Vlaams Belang Zoersel: “Als kandidaat-bestuurspartij is het belangrijk dat we ons aan de Zoerselaar presenteren met een sterk inhoudelijk verkiezingsprogramma. De uitwerking van onze verschillende studiedagen is hiervan een onderdeel. Onze voorstellen zijn niet alleen zeer concreet maar ook financieel haalbaar. Bovendien weten we door onze bevraging dat onze visie door de honderden deelnemers aan onze enquête gedragen wordt. Directe inspraak is voor ons zeer belangrijk en dat laten we met onze aanpak dan ook direct merken”.

Tien concrete voorstellen

Uit de bevraging blijkt alvast dat de deelnemers geen fan zijn van het veelvuldig invoeren van fietsstraten. Ook het ‘knippen van straten’ wordt niet als een goed idee beschouwd door de deelnemers. Eerder was over deze maatregel, die door het gemeentebestuur ondanks heel wat protest werd ingevoerd, in verschillende wijken al veel commotie ontstaan.

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “De herinrichting van de Zoerselsteenweg is één van onze stokpaardjes. We hebben de slechte verkeerssituatie in die straat al aangeklaagd op de gemeenteraad maar tot op heden weigert het bestuur iets te veranderen aan deze situatie. Ook de te lakse handhaving van verschillende verkeersregels is iets wat met ons in een bestuur zal veranderen. Zo zijn we grote voorstander van het plaatsen van slimme lichten. Dit zijn lichten die op rood springen wanneer iemand te snel rijdt. Dit heeft enerzijds het voordeel dat de snelheid direct wordt gehandhaafd zonder dat de overtreder direct een royale boete gepresenteerd krijgt en anderzijds heeft dit een enorm preventief karakter. Want wie gaat er te snel rijden als hij of zij weet dat ze binnen enkele meters dan voor het rode licht staat te wachten.”

De volledige brochure bevindt zich in bijlage van dit artikel.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF