menu
Word Lid
VLAAMS BELANG ZOERSEL ORGANISEERT EERSTE STUDIEDAG IN OKTOBER OVER ‘LOKALE INSPRAAK’

PERSBERICHT: 

Toen Prof. Dr. Tom Van Woensel einde juni 2021 werd voorgesteld als nieuw bestuurslid van Vlaams Belang Zoersel verbond onze afdeling zich ertoe om verschillende studiedagen te organiseren. Deze studiedagen zijn een onderdeel van de inhoudelijke voorbereiding naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024.

Tom Van Woensel, verantwoordelijke studiedagen: “Onze eerste studiedag zal gaan over ‘Lokale inspraak’. Het gemeentelijke politieke orgaan is het politieke niveau dat het dichtst bij de burger staat. Of zou moeten staan. Volgens Stadsmonitor-Vlaanderen heeft slechts 32% van de Zoerselaars vertrouwen in zijn gemeentebestuur. Dit heeft volgens mij in grote mate te maken met een gemis aan gevoel van betrokkenheid. En wanneer de burger dan toch eens betrokken wordt, wordt er vaak geen gevolg gegeven aan zijn mening. Dat moet en zal veranderen en daarom zullen we verschillende concrete voorstellen doen. We zullen uiteenzetten hoe het beter kan wanneer Vlaams Belang Zoersel in 2024 mee deelneemt aan het bestuur.”

Naar aanloop van deze eerste studiedag bevraagt onze afdeling de Zoerselaar aan de hand van een kleine enquête. Hiermee voegen wij dus vandaag al de daad bij het woord en bieden wij nu reeds een directe mogelijkheid tot overleg. In eerste instantie wil Vlaams Belang Zoersel peilen naar het huidige gevoel van inspraak bij de Zoerselaar. Ook zijn we nieuwsgierig om te vernemen op welke wijze en over welke onderwerpen de Zoerselaar zijn mening wil laten horen. Eerder organiseerden we al verschillende bevragingen onder de noemer ‘Zoersel, uw mening telt!’. Resultaten van deze bevragingen worden ook verder toegelicht tijdens de studiedag.
Huidige bevraging loopt nog tot 15 september.

In de tweede helft van oktober zal er dan een digitale brochure volgen, een huis-aan-huis-flyer met concrete voorstellen rond lokale inspraak en een uitgebreid interview met Boris Van Echelpoel en Tom Van Woensel. Boris Van Echelpoel is één van de steunpilaren van deze eerste studiedag.

Boris Van Echelpoel, jongerenverantwoordelijke van Vlaams Belang Zoersel: “De gemeenteraadsverkiezingen in 2024 zullen de eerste verkiezingen worden waarbij stemrecht i.p.v. stemplicht geldt. Dit wil zeggen dat jongeren die niet de jarenlange traditie hebben om te moeten gaan stemmen, des te meer geënthousiasmeerd moeten worden om dit toch te doen. Het gevoel van betrokkenheid en het gevoel dat je stem echt telt zijn hierbij van wezenlijk belang. Daarom zet ik mijn schouders mee onder deze studiedag. Een democratie heeft er immers alles bij te winnen wanneer zoveel mogelijk mensen hun mening kunnen geven. Het is dan ook ons streefdoel om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen.”

Vlaams Belang Zoersel heeft voor de Zoerselaar alvast een leuk evenement in petto dat in het teken zal staan van directe inspraak met de politiek. Meer info hierover wordt begin september aangekondigd maar vrijdagavond 8 oktober in de agenda vrijhouden is alvast aangewezen.

Wie 2 minuten wil vrijmaken om de enquête in te vullen kan dit doen via onderstaande link:

https://vlaams-belang.surveytalent.com/survey/bevraging-zoerselaar-betreffende-lokale-inspraak

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF