menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel maakt zich ernstig zorgen over geplande afbouw van huisartsenwachtpost Voorkempen

Vlaams Belang Zoersel maakt zich ernstig zorgen over geplande afbouw van huisartsenwachtpost Voorkempen

Vlaams Belang Zoersel vernam dat er in de nabije toekomst een verplichte samenwerking gepland staat tussen de huisartsenwachtposten van Malle (gevestigd naast het AZ Voorkempen), Brasschaat en Merksem. Deze door de overheid opgelegde samenwerking zou onder andere tot gevolg hebben dat 2 van deze 3 wachtposten, waaronder vermoedelijk deze van Malle, ’s nachts gesloten zouden worden en de zieke Zoerselaar zo bijvoorbeeld naar Brasschaat zou moeten rijden. Maar ook voor de mobiele artsenploeg heeft dit grote gevolgen. In de nieuwe structuur zouden de artsen van wacht huisbezoeken moeten afleggen in een gebied van Essen tot pakweg Zandhoven. Dit kan de dienstverlening onmogelijk ten goede komen, vindt Vlaams Belang Zoersel. Bovendien wordt er gevreesd dat dit een extra druk zal leggen op de spoeddiensten die in Malle wel toegankelijk zullen zijn terwijl de wachtpost gesloten is.

Wouter Bollansée, gemeenteraadslid van Vlaams Belang Zoersel: “We zijn er van overtuigd dat de burgemeesters van de huisartsenwachtpost-zone Voorkempen (Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel) op de hoogte zijn van deze evolutie. Vlaams Belang Zoersel maakt zich ernstige zorgen over deze situatie en wenst dit dan ook extra onder de aandacht brengen. Tijdens de gemeenteraad van 21 februari zal ik de burgemeester van Zoersel dan ook vragen naar haar standpunt ter zake. Dat de burgemeester, als eindverantwoordelijke voor de veiligheid van onze burgers, alles in het werk stelt om de bevoegde minister van volksgezondheid op andere gedachten te brengen lijkt mij vanzelfsprekend en absoluut noodzakelijk.

Met een functionele samenwerking tussen huisartsenwachtposten hebben we totaal geen probleem. Het kan echter nooit de bedoeling zijn dat een zieke Zoerselaar ’s nachts tot Brasschaat zou moeten rijden om geholpen te kunnen worden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF