menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel maakt resultaten Zoerselse jongerenbevraging bekend.

Gedurende de maand april hadden jongeren t.e.m. de leeftijd van 25 jaar uit Zoersel de kans om mee te doen aan de enquête die de jongerenafdeling van Vlaams Belang Zoersel lanceerde.

Deze bevraging peilde o.a. naar de algemene corona-gemoedstoestand, de bereidwilligheid tot het laten vaccineren en een vraag over wat de Zoerselse jongeren nu het meeste missen in deze coronatijd.

De resultaten van deze bevraging zouden dan ook worden overgemaakt aan de schepen van welzijn Cindy Van Paesschen, die de resultaten ondertussen ontving op 5 mei. Boris Van Echelpoel, verantwoordelijke van de Zoerselse Vlaams Belang jongeren: “Uiteraard is een bevraging altijd maar een steekproef. Maar het geeft toch altijd een trend weer. 74 individuele jongeren uit Zoersel namen deel aan onze bevraging. Met dat resultaat zijn we best tevreden. Het is in ieder geval statistisch de meest representatieve bevraging binnen Zoersel voor deze doelgroep. Grote samenkomsten waar men vaak kan aanvoelen wat er leeft onder de jongeren, zijn momenteel verboden. De jeugdraad komt ook enkel maar bijeen in kleine groep,… We zijn blij dat we met onze bijdrage de Zoerselse politiek kunnen ondersteunen met cijfers. We hopen dan ook dat het beleid er de juiste beslissingen en conclusies aan gaat koppelen.”

De bevraging leert dat jongeren vooral grote evenementen missen alsook onbeperkt met vrienden kunnen afspreken wordt als een groot gemis ervaren. Niet kunnen reizen werd slechts door 3 personen als een prioritair gemis aangeduid. 65% ervaart zijn gemoedstoestand matig tot zeer slecht. Een cijfer dat niet hoeft te verbazen na 13 maanden coronacrisis met allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen. De gevolgen van de coronacrisis op de schoolresultaten zijn uiteenlopend. Al zal dit vermoedelijk pas helemaal duidelijk worden na de examens in juni. Eén van de opvallende vaststellingen is toch dat 1 op de 5 jongeren zich niet wil laten vaccineren. Dit is ook de vraag die Cindy Van Paesschen, schepen van welzijn, het meeste opviel: “We zijn ons ervan bewust dat communicatie naar jongeren toe een andere benadering vraagt dan de klassieke communicatie in pakweg ons Zoersel-magazine. Ik herinner me dat ook Wouter Bollansée, gemeenteraadslid van Vlaams Belang, op de gemeenteraad deze boodschap al meegaf. Dit blijkt ook uit deze steekproefbevraging. We gaan een tandje moeten bijsteken om ook de jongeren te overtuigen hen te laten vaccineren wanneer het hun beurt is. Ik zal de resultaten van deze bevraging zeker mee opnemen met mijn collega’s binnen het schepencollege. Ik dank Boris en zijn team alvast voor de geleverde inspanning.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF