Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang Zoersel lanceert tweede studiedag met 10 concrete voorstellen over thema ‘Veiligheid’

Vlaams Belang Zoersel lanceert tweede studiedag met 10 concrete voorstellen over thema ‘Veiligheid’
Lokaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang Zoersel lanceert tweede studiedag met 10 concrete voorstellen over thema ‘Veiligheid’

Nadat Vlaams Belang Zoersel eerder al een studiedag organiseerde over het thema ‘Inspraak en transparantie’, wordt de tweede studiedag opgebouwd rond het thema ‘Veiligheid’.

De studiedag startte met een bevraging aan de Zoerselaar waarbij ze antwoorden konden geven op vragen zoals ‘Kent u uw wijkagent?’, ‘Kent u overlastplaatsen?’, … Op het einde van de brochure lanceert Vlaams Belang Zoersel 10 concrete actiepunten om de veiligheid in Zoersel te verhogen.

Professor Tom Van Woensel, verantwoordelijke voor de studiedagen: “Uit onze bevraging leerden we dat de Zoerselaar enerzijds zijn wijkagent veel te weinig kent maar anderzijds wel een veel directer contact met hem of haar wenst. Een direct en laagdrempelig contact met de wijkagent zal er volgens ons ook voor zorgen dat er meer overlastplaatsen gemeld worden. Want uit onze bevraging leren we ook dat 4 op de 5 mensen die overlastplaatsen kennen, ze niet melden aan de politie. De rol van de wijkagent in combinatie met een zinvoller handhavingsbeleid is dan ook de rode draad door onze brochure.”

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “We moeten de wijkagent terug centraal durven zetten in het lokaal veiligheidsbeleid. Minder administratie maar meer aanwezigheid in de wijk is hierbij de kern van de zaak. We pleiten er tevens voor om cameracontroles op gekende overlastplaatsen verder uit te breiden. Nieuwe uitdagingen zoals cybercriminaliteit moeten we ook dringend bestrijden. Zo wensen we een onderzoek te voeren naar de oprichting van een ‘cyberteam’ binnen onze politiezone.”

Met de organisatie van deze studiedag werkt de partij verder aan de inhoudelijke uitdieping van zijn verkiezingsprogramma voor 2024. Toen de partij professor Tom Van Woensel als bestuurslid aan boord haalde, was het één van de beloftes die de partij maakte. Vlaams Belang Zoersel maakte een korte video-opname van de studiedag in combinatie met een inhoudelijke brochure die terug te vinden is op de website zoersel.vlaamsbelang.org

Video-boodschap: https://youtu.be/DJ25x6EkXi4

Brochure in bijlage