menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel lanceert oplossing om politieke sereniteit te laten wederkeren.

Vlaams Belang Zoersel dringt er op aan dat sereniteit snel wederkeert binnen de Zoerselse politiek. Dit lijkt gezien de gebeurtenissen de laatste dagen en maanden onmogelijk met de huidige gemeenteraadsvoorzitter. Tijdens de zitting afgelopen donderdag, waarbij een meerderheid van de raadsleden als protest de gemeenteraad verliet, lanceerde Vlaams Belang-fractieleider Jos van Dongen al een oplossing maar gezien het verloop van de zitting raakte dit voorstel wat ondergesneeuwd.
Daarom lanceert hij nu duidelijk opnieuw zijn voorstel: " Wat hier dringend nodig is, om het met geleende woorden te zeggen, is de ‘rustige vastheid’ van een
ervaren en bezadigd persoon om aldus terug rust te brengen. Ik denk hier aan de voorzitter van onze gemeenteraadscommissies, Paul Van Wesenbeeck. De vervanging van de huidige gemeenteraadsvoorzitter is slechts een eerste maar noodzakelijke stap naar politieke stabiliteit in Zoersel."
Vlaams Belang Zoersel vernam uit verschillende bronnen dat ook sommige leden uit het college en verschillende bestuursleden van N-VA dit idee niet ongenegen zijn. Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: 'Het heeft lang geduurd maar ik ben optimistisch te horen dat ook binnen N-VA eindelijk het besef groeit dat de positie van Marcel De Vos niet langer houdbaar is. Ik hoop dat deze kwestie opgelost wordt tegen de volgende en heel belangrijke gemeenteraad van 15 december. De zwaarste bespreking van het jaar, namelijk deze van de meerjarenplanning, staat dan op de agenda."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF