menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel is verheugd dat het gemeentebestuur dan toch de gesprekken met Lille heeft opgestart i.v.m. het ‘huren van zwembaduren’.

Persbericht

Op de gemeenteraad van 20 september 2022 weigerde de voltallige meerderheid nog een voorstel te steunen dat werd ingediend door Vlaams Belang Zoersel en Heerlijk Zoersel. In dit agendapunt vroeg de oppositie aan ons gemeentebestuur om dringend een vraag te richten aan het gemeentebestuur van Lille om onderhandelingen op te starten over het inkopen van zwemuren voor de Zoerselse schoolzwemmers in het nieuw op te richten Lilse zwembad.

Ondanks de vele elementen die duidelijk de noodzaak aantoonden van het dringend opstarten van deze onderhandelingen, weigerden N-VA, CD&V, Groen en Open VLD ons voorstel te steunen. Er zou momenteel geen vraag tot opstart van onderhandelingen aan Lille worden gericht. De bevoegde schepen van Open VLD, Olivier Rul, verklaarde loyaal te willen zijn en blijven aan buurgemeente Zandhoven waarmee het project werd opgestart. Samen met deze buurgemeente wil de schepen eerst en vooral het gezamenlijke dossier nader ontleden om het aldus alle kansen te geven. Deze analyse zou de komende weken en maanden plaatsvinden.

Nu, één week later, vernam Vlaams Belang Zoersel uit officiële bron dat gemeente Zoersel dan toch een vraag gericht heeft aan het gemeentebestuur van Lille om de mogelijkheden te bespreken voor het inkopen van zwemuren.

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang: “Toen ik dit nieuws vernam, was ik enorm opgelucht. Vorige week was ik nog zeer verontwaardigd dat alle gemeenteraadsleden van de meerderheid ons voorstel weigerden te steunen. Daarom kan ik het alleen maar toejuichen dat sommigen nu toch het licht hebben gezien. Van bij de aanvang van het zwembaddossier stel ik mij ernstige vragen over het financiële kostenplaatje dat onlosmakelijk verbonden is aan het bouwen van een eigen zwembad. De uitgevoerde haalbaarheidsstudie toonde duidelijk aan dat het bouwen van een zwembad voor Zoersel financieel onverantwoord zou zijn. Voeg daarbij de kosten verbonden aan de ondertussen enorm toegenomen energieprijzen en het project wordt totaal onhaalbaar.

Meermaals trokken wij de kaart ‘uren huren in Lille’. Ik ben dus blij dat mijn jarenlange oppositiestrijd nu toch loont in dit dossier. Ik wens het gemeentebestuur dan ook oprecht alle succes toe bij de komende onderhandelingen met Lille.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF