menu
Word Lid
Vlaams Belang Zoersel dient nu ook officieel klacht in tegen afluisterpraktijken

PERSBERICHT: Vlaams Belang Zoersel ontving na de bekendmaking van de vorming van een nieuwe coalitie van CD&V, N-VA, Groen en Open VLD een schrijven waaruit blijkt dat de Zoerselse burgemeester het gemeentepersoneel meermaals afluisterde over een periode van 2 jaren. Dit schrijven van CD&V uit 2015 kwam nu pas aan het licht maar volgens de partij bewijst het dat ook CD&V dit jarenlang in de doofpot hield. Met deze klacht bij de politie vraagt Vlaams Belang Zoersel om het nodige te onderzoeken. Zo wenst de partij duidelijkheid te krijgen of er een officiële klacht werd ingediend of niet. De partij vraagt ook dat de voormalige gemeentesecretaris, alsook de toenmalige diensthoofden gehoord worden. Minstens als getuigen maar mogelijk ook als slachtoffer. De partij vroeg enkele weken geleden aan de gemeente ook alle relevante schriftelijk stukken op rond dit dossier. Op 15 oktober ontving Vlaams Belang Zoersel echter het bericht dat er geen documenten in de gemeentelijke archieven konden worden gevonden. Wouter Bollansée, gemeenteraadslid namens Vlaams Belang: “Heel opmerkelijk. Het schrijven van CD&V was wel degelijk gericht aan de burgemeester en secretaris op het adres van het gemeentehuis. Sta me toe te zeggen dat dit mij in mijn overtuiging sterkt om van een doelbewuste doofpotoperatie te spreken.”

Jos van Dongen, gemeenteraadslid namens Vlaams Belang: ’Ik voel het als mijn plicht om deze klacht in te dienen. Het is overduidelijk dat personeelsleden die slachtoffer waren, destijds geen klacht durfden indienen. Ze moesten namelijk nog samenwerken met de protagonisten van toen (en nu) en de hiërarchische situatie tussen burgemeester en personeelslid maakte het quasi onmogelijk om met een klacht naar buiten te komen. Daarom doe ik dit vandaag om aldus op te komen voor hun rechten.”

Vlaams Belang betreurt dat de feiten die ondertussen al 6 jaar oud zijn, nu pas aan het licht kwamen waardoor de partij nu pas actie kon ondernemen. We hebben geen garantie dat het parket dit prioritair zal behandelen maar we kunnen alleen maar hopen dat er niet opnieuw voor een tweede maal een doofpotoperatie volgt. Het minste wat kan gebeuren, is het oproepen van de protagonisten in dit verhaal en het horen van vooraanstaande getuigen.

De partij zal ook nog een klacht indienen bij Binnenlands Bestuur en bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF