Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang voert actie tegen ondoordacht verkeersbeleid

Vlaams Belang voert actie tegen ondoordacht verkeersbeleid
Lokaal @ Vlaams Belang

Toespraak tijdens onze actie:

Vlaams Belang Zoersel voert hier vandaag actie op het kruispunt van de Wandelweg en de Kwadestraat tegen het kortzichtig en ondoordacht verkeersbeleid van N-VA, Groen en Open VLD.

Groen-schepen Marc De Cordt plant een zoveelste knip, te doen in één van de Zoerselse straten. In dit geval wil men dus het autoverkeer weren uit de Medelaar door het plaatsen van een tractorsluis. Het verkeer dat daar dus niet meer zal kunnen passeren zal ongetwijfeld verplaatst worden naar de Heidehoeven en naar de Wandelweg. Metingen en bevragingen werden wel uitgevoerd in de Medelaar maar deze werden niet georganiseerd op de alternatieve route. En dat is voor ons onbegrijpelijk. Dit lijkt echt op een beleid van deze straat heeft pech, deze straat heeft geluk. Bovendien zou dit tractorsluis geplaatst gaan worden op het moment dat er werken gaan starten in de Kwadestraat. Op deze manier wordt deelgemeente Halle afgesneden van Sint Antonius. Men gaat dus helemaal moeten omrijden via Zoerselsteenweg, zo het centrum van Sint Antonius door om dan zo aan de Toverfluit richting Halle te draaien. Niet alleen is het op deze route altijd al heel druk maar is deze omweg ook heel slecht voor het milieu. Begrijpen wie begrijpen kan. Nu zal het antwoord wel weer zijn dat iedereen dan maar de fiets moet nemen. Maar op deze route komt men dan richting Halle het befaamde fietspad aan de Lindedreef tegen. Wie met dit hobbelparcours-fietspad de fiets wil stimuleren, wens ik veel succes.

Wij voeren symbolisch op dit moment actie omdat we ervan uitgaan dat dit dossier momenteel op het schepencollege wordt besproken. We kregen namelijk bericht van de administratie dat onze vragen hieromtrent vandaag behandeld worden.

Enkele dagen geleden ontving de Zoerselaar het lokale pamfletje van Open VLD waarin ze zich toch wat afkeren van het ongebreideld afsluiten van straten voor het autoverkeer. Iets wat een duidelijke fetisj is van Groen.

Na vandaag zullen we dus ongetwijfeld weten of na de N-VA ook Open VLD blindelings aan het handje van Groen meeloopt.

Ondertussen zal Vlaams Belang Zoersel wel de inwoners bevragen van de Heidehoeven en Wandelweg waardoor ook zij inspraak krijgen. Ik dank u.