menu
Word Lid
Reactie Vlaams Belang Zoersel op HLN- interview burgemeester Liesbeth Verstreken

Reactie Vlaams Belang Zoersel op HLN- interview burgemeester Liesbeth Verstreken

Het afgelopen Allerheiligen-weekend verscheen een interview met Liesbeth Verstreken (N-VA) in Het Laatste Nieuws. Het gehele interview is online te raadplegen, in de geschreven krant vindt u een ingekorte versie. Tijdens dit interview blikt de N-VA-burgemeester terug op de politieke situatie van de afgelopen maanden, de val van haar meerderheid en het dossier van de afluisterpraktijken dat door Vlaams Belang uit de doofpot werd gehaald.

Meest opmerkelijke uitspraak is ongetwijfeld haar stelling die ze inneemt over het dossier van de afluisterpraktijken. Het feit dat ze jarenlang het gemeentepersoneel ongevraagd afluisterde, doet ze af als ‘ongepaste nieuwsgierigheid’ en ze blijft erbij dat ze geen misdrijf pleegde. Nochtans is het strafwetboek duidelijk dat deze praktijken wel degelijk strafbaar zijn. Voor de zoveelste maal blijkt dus dat ze geen enkel schuldbesef toont. Een advocate zou nochtans het strafwetboek moeten kennen, niet dus.

Bovendien blikt ze ook terug op de vorige legislatuur waarbij ze de samenwerking met CD&V onder de loep neemt. Aan de hand van 2 voorbeelden legt ze alle schuld van de problemen in de vorige legislatuur bij de coalitiepartner CD&V. Ze zegt nog net niet dat het kazakkendraaiers zijn.

Leuk moet dit zijn voor de nieuwe (/oude) coalitiepartner om te lezen in de krant? Is dit de constructieve samenwerking waar N-VA en CD&V het over hebben?

Maar ook over de val van haar meerderheid en de moeizame werking van de gemeenteraad, toont ze geen enkel schuldinzicht. Het is nooit de schuld van haar of van N-VA maar het is de schuld van de voormalige N-VA gemeenteraadsleden Cindy Van Paesschen en Marcel De Vos. Niet de zwakte van haar bestuursploeg is de reden maar wel de kritische instelling van deze 2 raadsleden die het niet langer konden aanzien. Dit is toch de conclusie die we mogen maken als we de versie van de burgemeester lezen.

Het feit dat oppositiepartijen Vlaams Belang en h-EERLIJK ZOERSEL hun verplichte en noodzakelijke rol speelden, is dan weer net een reden om niet met deze partijen samen te werken. Er is dus steeds één constante bij deze N-VA-burgemeester: Wie duidelijk stelt waar het op staat, is geen partner voor haar. Het partijdictaat primeert voor haar en niet het belang van de Zoerselaar. Deze dame wenst enkel wat ja-knop-drukkers in de gemeenteraad.

Calimero zei steeds: ‘Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk.’

Bij N-VA-burgmeester Liesbeth Verstreken wordt dit: ‘Wij zijn groot en onbekwaam, jullie zijn klein en kritisch en dat is niet eerlijk.’

Daarom krijgt ze van Vlaams Belang alvast de bijnaam: ‘De Calimero van Zoersel’.

Want het is nooit de schuld van haar of van N-VA maar altijd van iemand anders.

Cynisch wordt het helemaal dat CD&V haar nu is gaan depanneren en dus deze houding en het ontlopen van haar verantwoordelijkheid blijft gedogen. Ze hadden de historische kans om haar in de onderhandelingen tot (een terecht) ontslag te dwingen.

Het was deze CD&V die ons verweet dat we te vaak op de man speelden. Maar is dat niet onze plicht wanneer iemand persoonlijk strafbare feiten pleegde tegen het gemeentepersoneel? Het feit dat CD&V deze praktijken mee in de doofpot stak zegt dus heel veel over het rotte politieke systeem. Zo CD&V, nu zijn jullie ongetwijfeld blij. We sluiten af door niet op de man te spelen maar heel de achterkamerpolitiek aan te kaarten, waar jullie dus jaren mee aan werkten. Nu tevreden?

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF