menu
Word Lid
Persbericht: Reactie van Vlaams Belang Zoersel op verklaring van burgemeester over onbestuurbaarheid Zoersel.

Persbericht: Reactie van Vlaams Belang Zoersel op verklaring van burgemeester over onbestuurbaarheid Zoersel.

Vlaams Belang Zoersel neemt met grote verbazing akte van de verklaring van burgemeester Liesbeth Verstreken tijdens een interview met ATV. De burgemeester verklaarde dat het huidige Zoerselse bestuur niet werkzaam is en dat ze op zoek moet naar een nieuw stabiel bestuur. Zij zou hiervoor gesprekken gaan aanknopen met de oppositiepartijen.

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “Ik viel van mijn stoel toen ik haar verklaring hoorde. Enerzijds zegt ze eigenlijk dat het huidig bestuur nota bene onder haar leiding geen toekomst meer heeft maar anderzijds ziet ze zichzelf als voortrekker om een stabiel bestuur te vormen voor de komende jaren. Van een januskop gesproken. Ik vraag me af waarop ze 2,5 jaar gewacht heeft om een stabiel bestuur te realiseren. Als ze beleid had gevoerd met bekwame mensen en dit op een doordachte manier was er nooit een probleem ontstaan. Maar nu doen alsof zij samen met de Zoerselaar het slachtoffer is, is echt een brug te ver. Het is net de Zoerselaar die slachtoffer is van HAAR onbekwaam bestuur.”

De politieke problemen in Zoersel zijn niet nieuw. Na het vertrek van Cindy Van Paesschen uit N-VA gaf Marcel De Vos enkele dagen geleden ook zijn partijlidkaart terug aan N-VA. Hij kon zich niet meer in de partij vinden.

Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang Zoersel: “Dat stond eigenlijk allemaal in de sterren geschreven. Onder druk van de burgemeester moesten 10 N-VA collega’s met de onnatuurlijke partner Groen in zee gaan na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Als schepenen dan ook nog eens continue onbekwaamheid etaleren, zoals onlangs nog Koen Paredaens tijdens het dossier “verenigingsschuur “, dan hoeft het niet te verbazen dat bij sommige oprechte N-VA’ers op de duur de emmer overloopt. Dat hebben we hier gezien.”

Maar Vlaams Belang Zoersel kijkt nu vooral vooruit en roept de collega’s op om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen maar vooral om bekwaamheid te laten zien.

Filip Vorsselmans, ondervoorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “Het is nu het moment om een schifting door te voeren. De onbekwamen moeten eruit en de bekwamen moeten zonder veto’s samen gaan zitten. Inhoudelijke gesprekken, tussen mensen die met kennis van zaken spreken, moeten dringend gevoerd worden om de Zoerselaar niet alleen een stabiel maar vooral een doordacht beleid te geven. Onze partij heeft jarenlange dossierkennis en zeker na de laatste versterkingen, staan we sterker dan ooit om beleidsdeelname te claimen. Wie de gemeenteraden de laatste jaren heeft gevolgd, ziet eigenlijk redelijk snel de oplossing. Hopelijk zullen we weldra zien wie de bekwamen, verantwoordelijken en constructieven zijn binnen de Zoerselse gemeenteraad.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF