menu
Word Lid
Overgebleven hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen zullen nu ook gebruikt kunnen worden door onze Vlaamse hulpbehoevenden.


Toen de vluchtelingenstroom op gang kwam, bundelden verschillende vrijwilligers de krachten in het oude politiecommissariaat in Sint-Antonius. Allerlei hulpgoederen werden er ingezameld met een grote hoeveelheid aan kledij, schoenen, …

Oekraïense vluchtelingen die hier aankwamen konden daar dan gaan kijken welke goederen ze konden gebruiken. Ondertussen droogde de vluchtelingenstroom op en zijn de meeste vluchtelingen ruim voorzien van allerlei kledij en andere benodigdheden. Bovendien ontvangen de Oekraïense vluchtelingen heden een leefloon waardoor ze in eigen middelen kunnen voorzien.

Op de gemeenteraad van 30 augustus vroeg Vlaams Belang Zoersel dan ook opheldering naar het toekomstig gebruik van de ingezamelde goederen. Raadslid Wouter Bollansée formuleerde de 3 suggesties die hij meekreeg van zijn collega-bestuurslid Marianne Jacobs.

Marianne Jacobs, bestuurslid voor Vlaams Belang Zoersel:

“1. Zo zouden we de gekende Zoerselse leefloners ook toegang kunnen verlenen tot deze goederen. Het staat in de sterren geschreven dat we zeer moeilijke economische tijden tegemoet gaan. We moeten dan ook absoluut vermijden dat we ergens een stapel bruikbare goederen hebben liggen die niet tot bij de hulpbehoevenden terecht komen.

2. Maar misschien kunnen we het niet bij een éénmalige actie houden maar kunnen we de werking die bestond voor de Oekraïense vluchtelingen uitbreiden voor onze Zoerselse mensen die het nodig hebben. Dit zou kunnen door dit structureel te integreren in de werking van de Netzak. Zoerselaars die dan bv. kledij over hebben zouden dit daar dan kunnen aanbieden.

3. Een derde voorstel van ons is om alle babyspullen die nu nog over zijn te bezorgen aan de nieuwe VZW Klijntje, VZW die hulpbehoevenden met baby’s gaat ondersteunen in Zoersel en weldra haar deuren opent in één van de lokalen van de Klimop.”

Vlaams Belang Zoersel is alvast blij dat de eerste suggestie uitgevoerd zal worden. Zoerselse hulpbehoevenden zullen namelijk deze week of begin volgende week een uitnodiging ontvangen om te komen kijken welke goederen zij kunnen gebruiken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF