menu
Word Lid
Opiniestuk uit 2010, maar nog steeds heel actueel.

Opiniestuk door Stan Meeussen

Zowel de geboren en getogen Zoerselaren, als diegenen die indertijd hun verloederende stadsbuurt ontvluchtten om in onze plattelandsgemeente wat ruimte en rust te vinden, zien met lede ogen hoe het laatste braak liggend stukje in hun straat bebouwd wordt of hoe men het huisje van hun overleden buurman afbreekt om het perceel op zijn kleinst te kunnen opdelen. Het regent verkavelingsaanvragen, met als gevolg dat de bewoning alsmaar dichter wordt. De bezwaarschriften van de buurtbewoners zijn dan ook navenant.

Dat de steden aan het verloederen zijn is al jaren bezig en dat onze dorpen volop aan het verstedelijken zijn, wordt nu wel voor iedereen duidelijk. Tussen 1985 en nu, nam de bebouwde oppervlakte ( woongebied) in het Vlaams Gewest toe van 962 tot 1549 km2!

En we zijn nog maar aan het begin. Vermits er een nijpende woningnood is in Vlaanderen, heeft de Vlaamse overheid een nobel streven op haar programma staan om via haar Grond- en Pandenbeleid “ betaalbaar wonen, dat nu voor grote delen van de samenleving onhaalbaar of niet vanzelfsprekend is, mogelijk te maken.” Inderdaad, nobeler kan het niet.

Tegen 2020 wil men op die manier, bovenop de particuliere inbreng, nog eens 43.000 sociale huur- en 21.000 sociale koopwoningen bouwen plus daarbij nog eens 1000 sociale kavels op de markt brengen. Elke gemeente zal zijn quota toegewezen krijgen, een beetje te vergelijken met het systeem van de asielzoekers, waar ook geen maren aan te pas komt. Want:” Elke gemeente krijgt de taak om een deel van de “ koek” te realiseren.” Zo staat er letterlijk. Kunt u zich indenken met hoeveel vierkante kilometer de bebouwde oppervlakte zal uitbreiden? We moeten daar uiteraard ook nog wat industriegronden en de nodige wegeninfrastructuur bij denken. Weg, laatste restje groene ruimte en stiltegebied. 

Maar vanwaar die bouwdrift en hebben wij die tienduizenden woningen strikt genomen wel nodig? Laten we daarvoor de demografische ontwikkeling in Vlaanderen eens bekijken. De vruchtbare Vlaamse vrouw koopt op dit ogenblik nauwelijks voldoende kinderen om ons te vervangen. Vermits jonge mensen kunnen sterven maar oude mensen moeten sterven, zou er mettertijd een overaanbod, of minstens toch een stabilisatie van de vastgoed markt moeten komen. Jonge koppeltjes zouden zich met hun tweeën niet meer uit de naad moeten werken om een betaalbaar huisje te kunnen kopen. Financieel zouden ze wat meer ademruimte krijgen en te samen met een fatsoenlijke geboortepremie hoefde dit geen rem meer te zijn op hun kinderwens. Voor de eerste keer in onze geschiedenis, zouden we zonder oorlog, pest of hongersnood op een beschaafde manier een demografisch evenwicht bereiken. Onze steden zouden terug leefbaar worden, onze dorpen hun landelijk karakter behouden, onze natuur intact blijven en voor onze kinderen nog wat speelruimte. Een socialer en groener programma bestaat er niet!Maar dit is te mooi om waar te zijn, want…. Nog nooit hebben op aarde zoveel mensen geleefd en toch groeit de wereldbevolking aan in een waanzinnig tempo van 83 miljoen en meer mensen per jaar. Deze krankzinnige bevolkingstoename is vooral toe te schrijven aan de Islamitische en Afrikaanse culturen. Wij hebben inderdaad niet het recht om deze mensen een menswaardig bestaan te ontzeggen en wij steunen als Vlaams Belang daar om het project stedenband, rechtstreekse ontwikkelingshulp op gemeentelijk niveau en al wat opleiding en scholing inhoudt. Van deze geschoolden verlangen we dan ook dat zij, ter plaatse hun mensen er boven op zullen helpen. Zij hebben de morele plicht dat te doen. Niks teveel gevraagd toch of wie is hier anders de egoïst?

Tegelijk moeten deze landen stoppen met het dumpen van hun bevolkingsoverschotten. Als men kinderen verwekt, staat daar ook een verantwoordelijkheid tegenover of is dat ook weer een onkiese vraag? Want een inwoneraantal gelijk aan een stad als Mechelen komt elk jaar binnen, waardoor de druk op de woningmarkt nooit kan afnemen. Dit tot groot jolijt van de mensensmokkelaars ginder en de betonboeren en grondspeculanten hier. Maar Jan Modaal is hiervan wel de dupe. Deze mensen zullen in onze kennismaatschappij nooit aan de bak komen, dit betekent dat ze voor de rest van hun leven aan den dop zullen staan. Jan Modaal betaalt wel. Maar Jan Modaal, waar het bij sommigen begint te dagen, stemt niet meer politiek correct. Geen nood, via deze massale, misdadige immigratie verandert men het kiespubliek door betrouwbaardere Nieuwe Belgen. En dus is Jan Modaal weer de klos.

Alle mediamiddelen zijn daarbij ook nog goed om op de emoties van die brave Vlaming in te spelen zodat hij dit zonder morren zou slikken. En op een leugen of halve waarheid steekt het niet.

Zo de hardnekkige mythe dat we die mensen nodig hebben om de vergrijzing op te vangen. Wel, wij hebben genoeg competente actieven maar het is kwestie van hen in te zetten op de plaatsen waar ze effectief nodig zijn. Dit wil zeggen dat we moeten stoppen met Wallonïe achterna te doen waar reeds 45% van de actieven in overheidsdienst werkt. Ook onze overheidsdiensten op alle niveaus, dus ook gemeentelijke, zuigen steeds meer mensen aan en dan hebben we het nog niet over het kluwen van allerlei vage sectoren die “ diensten leveren” en daar op woekeren. Ook weer te betalen door Jan Modaal die ’s morgens om half zes al in file staat om dat te verdienen Brave Vlaming, geloof dus niet dat die tienduizenden woningen die u zult betalen op het scheiden van de markt bij u terecht komen. In theorie wel natuurlijk, in de praktijk moet ge u echter geen illusies maken want iedereen heeft toch het recht op een woonst of waar gaan die mensen anders blijven, allemaal op hotel?

Bedenk wel beste landgenoten dat om de vier jaar, 2 op de 3 van onze medemensen voor die bende kiezen die ons dat flikken. Dat u om de 5 jaar een Vlaams parlement kiest dat, zoiets blijft slikken. Dat u om de 6 jaar een nieuw gemeentebestuur kiest, dat misschien wel voor de schijn verbaal protesteert maar in de praktijk, ter wille van het smeer, hun partij kopstukken niet voor het hoofd durven stoten. En daarom, wetens en willens, deze op termijn nefaste politiek mee goedkeuren en uitvoeren.

Daarom, gelieve vanaf nu geen bezwaarschriften meer te sturen bij de volgende verkavelingsaanvraag. We hebben, met zijn allen, nu eenmaal zelf de mensen gekozen diedaar géén bezwaar tegen hebben.

Constant Meeussen.  10 januari 2010.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF