menu
Word Lid
Open brief aan de voorzitter van N-VA Zoersel

Open brief aan de voorzitter van N-VA ZOERSEL

Geachte collega,

Beste Walda Van Onckelen,

De zomer, voor velen een periode van vakantie, is aangebroken. Een periode die vaak als bezinning gebruikt wordt. Mag ik u oproepen deze periode te gebruiken om het afgelopen anderhalf jaar Zoerselse politiek eens rustig te overschouwen. U zal, na deze analyse, het schaamrood op de wangen krijgen.

U mag terecht trots zijn dat de Zoerselse N-VA 11 zetels wist te bemachtigen, het toenmalige ‘Bart De Wever-effect’ ongetwijfeld, maar toch, 11 zetels dus. Maar hoe duidelijk dit electoraal overwicht is t.o.v. de 2 Groen-verkozenen, hoe gering is het soortgelijk gewicht in de besluitvorming. Uw voorganger, burgemeester en schepenen lieten zich dan ook rollen tijdens de coalitie-onderhandelingen. De Groen-schepen verklaarde niet voor niets achter de schermen: “Ik heb alles gekregen van N-VA wat ik vroeg.”

Hoe pijnlijk dit bewaarheid wordt, vindt u in een niet limitatieve opsomming hieronder:

  • Strengere reglementering betreffende het dragen van hoofddoeken in Zoerselse scholen: U stemde tegen!
  • Verbieden van verplicht meedoen aan rituelen in de moskee door Zoerselse kinderen tijdens de schooluitstap: U stemde tegen!
  • Strengere controle op sociale huisvesting met betrekking tot het hebben van eigendom in het buitenland: U stemde tegen!
  • Verbod op Zoerselse medewerking aan praktijktesten op de huurmarkt: U stemde tegen!

Als konijnen in een lichtbak volgde u de Groen-schepen die telkens de macht had, als een Romeinse keizer, zijn vinger naar boven of naar beneden te richten: 1 Groen-keizer, 11 N-VA-volgelingen!

U, als voorzitter van N-VA Zoersel, was het laatste jaar nergens in heinde en verre te bekennen. Ondanks de zeer opvallende stembeslissingen die uw afdeling er op nahield. Zelfs toen uw gemeenteraadsvoorzitter ons ongefundeerd voor fascisten uitmaakte, zweeg u in alle talen. Iets wat ik u nog steeds persoonlijk kwalijk neem. Hoe u, als ‘Vlaams-nationalist’, nog goed kan slapen, begrijp ik niet. Uw jaarlijks bezoekje aan de Ijzerwake zal dit stilzwijgen niet goedmaken.

Het moet een jaar geleden geweest zijn dat u bij mij thuis, gezellig op het terras, de Zoerselse politiek aan het overschouwen was. Met mij maakte u de constatering dat de Zoerselse N-VA helemaal de verkeerde kant aan het opgaan was. Ik had toen oprecht nog de hoop dat u, gezien uw stevige uitspraken, de Zoerselse N-VA de juiste weg zou kunnen wijzen. Het bleek ijdele hoop. Het ging zelfs van kwaad naar erger.

De Zoerselaar die duidelijk een rechts beleid koos op 14/10/2018 kreeg een zeer links beleid. Het is binnen uw eigen rangen ook bekend dat uw burgemeester eigenlijk een verkeerde lidkaart heeft. Groen zou beter bij haar staan dan Vlaams-geel. De cartoon in bijlage spreekt voor zich. Eén beeld is namelijk krachtiger dan 1000 woorden.

Herpak u en wijs uw afdeling de juiste richting want tot nu toe bleek een stem op N-VA Zoersel een stem op GROEN!

Volgende week is het 11 juli, de Vlaamse feestdag. Ik kan in de spiegel kijken en zonder blozen zeggen: ‘Ik ben een fiere Vlaming.’ U ook?

Ik wens u een bezinnende zomer en een deugddoende vakantie!

Een collega-voorzitter en oprechte Vlaming.

Wouter Bollansée

Vlaams Belang Zoersel

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF