menu
Word Lid
​Open brief aan de fractieleider van CD&V Zoersel: Uw tackle met 2 voeten vooruit is totaal ongeloofwaardig.

Open brief aan de fractieleider van CD&V Zoersel

Uw tackle met 2 voeten vooruit is totaal ongeloofwaardig.

We schrijven dinsdagavond 18 april, maandelijkse gemeenteraad in Zoersel. Een gemeenteraad waarbij Vlaams Belang Zoersel heel wat agendapunten indiende om het gemeentebestuur aan te zetten om actie te ondernemen in straten van waaruit verschillende klachten kwamen. Klachten over verkeersonveiligheid, slechte openbare infrastructuur en het niet handhaven van geldende voorschriften. Agendapunten die tot stand kwamen naar aanleiding van een open burgerbevraging, nadien ondersteund werden met specifieke bewonersbrieven en persoonlijk straatoverleg ter plaatse met meer dan 20 bewoners. Ook een agendapunt over de dramatische staat van onze openbare infrastructuur, dit zowel over een slecht aangelegde nieuwe verkeerssituatie maar ook zaken zoals graffiti, slechte staat van verkeersborden, zebrapaden en fietspadjes tot niet-vergunde kledijcontainers, .... Dat de situatie in verschillende straten precair is, bewezen de tussenkomsten van verschillende buurtbewoners. Zoals u van ons kan verwachten, staafden we onze uitspraken met bewijzen en voegden we dus verschillende voorbeeldfoto’s toe.

De opeenvolging van deze kritische en terechte punten deed u blijkbaar pijn. Want het was voor u als fractieleider van de meerderheid het moment om met 2 voeten vooruit te tackelen. Zonder enige onderbouwing begon u ons werk in de gemeenteraad weg te zetten als kwaliteits- en inhoudsloos.

Shame on you! Het getuigt niet alleen van weinig fatsoen maar ook van weinig kennis. Wie torpedeerde het klimaatplan lijn per lijn, getal per getal? Wie spitte het zwembaddossier tot op de bodem uit? Wie kwam er met concrete punten tegen lachgas, tegen een slecht geplaatst kebabterras, voor het ondersteunen van onze middenstand, voor de veiligheid van fietsers bij werken,… ? Wie verbeterde er al talloze reglementen en agendapunten? Wie bracht de valselijke beloftes van uw partij aan het licht, partij die verklaarde dat de Zoerselaar geen enkele financieel risico zou dragen wat betreft WZC De Buurt? Wie stelde duidelijk met enkele gerichte aanpassingen dat uw wollige brief ter bescherming van onze Zoerselse landbouwers niet concreet genoeg was? Dat was het Vlaams Belang! En zo kan ik nog tientallen punten opnoemen.

Wanneer we iets op de gemeenteraad brengen, vindt u dat niet het forum. Wanneer we het op sociale media of in de pers brengen, vindt u het profilering. Wat wil u dan wel? U zou met uw jarenlange staat van dienst moeten weten dat de mogelijkheden om sommige zaken onder de aandacht te brengen als gemeenteraadslid, en zeker als gemeenteraadslid van de oppositie, beperkt zijn. Wij kunnen geen opdracht geven aan de gemeentelijke diensten, wij kunnen hogere instanties niet aanschrijven namens de gemeente, wij kunnen de administratie geen opdracht geven bepaalde studies of metingen uit te voeren. Wanneer we volledig uitgewerkte agendapunten indienen zoekt de meerderheid altijd wel een punt of een komma om het niet te steunen om dan daarna een jaar later ons punt herop te vissen en het zelf te lanceren.

Het verleden bewijst trouwens dat onze aanpak al die jaren werkte. Pas wanneer we publieke druk zetten, beweegt er iets of ziet het gemeentebestuur eindelijk het licht.

Bovendien was uw verhaal volledig ongeloofwaardig. Het is net uw eigen lokaal CD&V-boegbeeld dat de pers haalt met vragen over het fietspad richting Malle, vragen indient over de Zoerselse omleidingsweg en de slechte dienstverlening van De Lijn in de pers aankaart. Daar heb ik u niet over gehoord en vooral: het is net uw partij die al tientallen jaren mee aan alle politieke knoppen zit. Dit zowel in Zoersel als in Vlaanderen. Als er dus 1 partij is die zich profileert maar niet actiegericht is en altijd de grote verontwaardiging speelt is het uw partij. Al 60 jaar wachten we op de Zoerselse omleidingsweg. Al 60 jaar! Wat minder vragen stellen en wat meer actie zou dus veel beter zijn.

Over andere leden van de meerderheid, sommigen die we nooit horen, nooit een punt zien indienen, of nooit een reglement zien uitspitten, bent u muisstil. Dat is blijkbaar voor u dan wel hoe een gemeenteraadslid zijn werk moet doen? Zijn werk doen door dus vooral te zwijgen en niets te doen, is uw credo?

Uw tackle was dan ook zeer misplaatst. Gelukkig zal de kiezer u in 2024 voor al die ongeloofwaardigheden een rode kaart geven! Wil u weten hoe er in Zoersel wel een actiegericht beleid gevoerd kan worden? Stem dan in 2024 op mij, stem op het Vlaams Belang en we zijn alvast 1 stem dichter bij deze realisatie.

Wouter Bollansée

Gemeenteraadslid

Vlaams Belang Zoersel


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF