Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Op initiatief van Vlaams Belang Zoersel komt er een Zoerselse ondernemersraad

Op initiatief van Vlaams Belang Zoersel komt er een Zoerselse ondernemersraad
Lokaal @ Vlaams Belang


Op de gemeenteraad van 23 februari lanceerde Vlaams Belang Zoersel het voorstel om het nodige voor te bereiden ter oprichting van een ‘Overlegorgaan van Zoerselse zelfstandigen’. Gezien de coronacrisis en de bijhorende relance verwachtte Vlaams Belang Zoersel dat hier absolute prioriteit zou worden aan gegeven door het bestuur van N-VA, Groen en Open VLD. Acties en relancemaatregelen zouden dan per direct met deze nieuwe raad overlegd en gepland kunnen worden. Dit overlegorgaan zou tevens de ideale basis zijn voor gezamenlijke activiteiten en netwerkevenementen.

Wouter Bollansée, gemeenteraadslid namens Vlaams Belang Zoersel: ”Wie beter dan de ondernemers zelf kunnen vorm geven aan die ideeën. We betreurden het dan ook dat er geen absolute prioriteit werd aan gegeven. Daarom lanceerden we zelf een bevraging aan de zelfstandigen en kwamen we met een uitgewerkt voorstel tot oprichting van deze ondernemersraad op de gemeenteraad van april. Op deze manier hoopte we nog voor de zomer de raad te laten starten. De meerderheid stemde ons punt echter weg op de raad van april ’21 maar de nodige druk was ondertussen wel op de ketel gezet.”

Op de gemeenteraad van 18 mei kwam de meerderheid dan zelf met een voorstel. Vlaams Belang liet verschillende aanpassingen aanbrengen aan de ingediende tekst. De meeste aanpassingen werden unaniem aanvaard. Vlaams Belang Zoersel is dan ook zeer verheugd dat de ondernemers nu ook hun officieel overlegplatform zullen krijgen maar de partij betreurt wel dat de raden niet openbaar te volgen zullen zijn en dat de installatie pas na de zomer is voorzien.