Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Onbegrijpelijk! N-VA, Groen en Open VLD weigeren gratis hulp van Vlaanderen om Zoerselse middenstand te ondersteunen.

Onbegrijpelijk! N-VA, Groen en Open VLD weigeren gratis hulp van Vlaanderen om Zoerselse middenstand te ondersteunen.
Lokaal @ Vlaams Belang

Persbericht:


Op de gemeenteraad van 18 mei 2021 agendeerde Vlaamse Belang Zoersel het punt om de gemeente Zoersel gebruik te laten maken van de diensten van de zogenaamde ‘profploeg’. Deze dienst wordt vanuit de Vlaamse Overheid kosteloos aangeboden. Dit ter ondersteuning van de lokale besturen om hen te begeleiden coronarelancemaatregelen te nemen ten voordele van de middenstand en ondernemer.

Deze profploeg is een team van experten die in de gemeente zelf, dus ter plaatse, een analyse komt maken om daarna een actieplan op te stellen. Dit kan gaan van tips rond handelskernversterking, parkeerbeleid tot advies in communicatie ter stimulering van de lokale handelaar. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet de gemeente intekenen via VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen)

Vlaams Belang Zoersel verwachtte een unanieme goedkeuring des te meer omdat deze dienst vanuit de Vlaamse Regering (N-VA, CD&V en Open VLD).geïnitieerd wordt.

Groot was dan ook de verbazing dat de meerderheid van N-VA, Groen en Open VLD dit punt wegstemde.

Wouter Bollansée, gemeenteraadslid namens Vlaams Belang Zoersel: “Een schepen voor middenstand die dit punt wegstemt, dat is echt onbegrijpelijk. Bovendien argumenteerde hij eerst uit totaal andere onderwerpen dan over het punt dat ter stemming voorlag. Daarna weigerde hij zijn verkeerde analyse en dus stembeslissing in te zien. Totale onkunde en/of politieke spelletjes. Hoe hij dit aan de lokale middenstand gaat uitleggen? Dat is mij onduidelijk! Het ergste is natuurlijk dat de lokale middenstand hier het slachtoffer van is. Wie weet hoeveel constructieve voorstellen van deze profploeg misloopt onze gemeente nu.”