menu
Word Lid
Nieuwe meerderheid bevestigt nu zelf: “Eerst de postjes en dan de inhoud”

Persbericht

Toen enkele dagen geleden in Zoersel bekend werd dat CD&V de minderheidscoalitie van N-VA, Groen en Open VLD komt depanneren, verklaarden deze 4 partijen dat ze een uitgebreid addendum aan de bestaande beleidsnota hadden onderhandeld en toegevoegd. Dit addendum zou dan de inhoud bevatten waarmee het nieuwe schepencollege, in combinatie met de eerdere beleidsnota, aan de slag gaat de komende 3 jaren.

Vlaams Belang Zoersel agendeerde dan ook per direct een agendapunt op de gemeenteraad van 30 september. Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “Nadat we het agendapunt betreffende de inhoudelijke nota hadden ingediend, vroegen we uiteraard direct het bewuste document op. We gingen er, blijkbaar naïef, van uit dat deze ‘klaar lag’. Ons lijkt het logisch wanneer je een nieuw inhoudelijk akkoord maakt dat dit door alle raadsleden van de nieuwe meerderheid uitvoerig werd besproken en na akkoord door alle raadsleden van de meerderheid wordt afgetekend. Enkel op deze manier heb je zekerheid dat iedereen zich achter de besliste inhoud zet. Hoe moeilijk kan het dan zijn om dit document direct ter beschikking te stellen?”

Navraag door Vlaams Belang Zoersel bij de algemeen directeur leert echter dat het bewuste addendum door hem niet kan bezorgd worden. In zijn e-mail van 23 september aan Vlaams Belang voegt hij er tevens aan toe:
“… lijkt het de nieuwe meerderheid het meest aangewezen dat eerst het schepencollege wordt ‘geïnstalleerd’, en dat de eerstvolgende gemeenteraad nadien het addendum bij het bestuursakkoord bespreekt.” Deze passage is voor Vlaams Belang Zoersel onbegrijpelijk.

Jos van Dongen fractieleider van Vlaams Belang Zoersel: “We moeten deze redenering toch eens heel grondig analyseren. Op de gemeenteraad van 30 september vraagt de nieuwe meerderheid het vertrouwen aan de gemeenteraad. Echter, het enige wat we als gemeenteraadslid weten is wie welke post krijgt. De inhoud, lees wat voor de Zoerselaar dus echt van belang is, daar zal men pas woorden aan vuil maken tijdens een volgende gemeenteraad. Nadat wij de naam postjes-coalitie lanceerden voor deze ploeg bevestigen ze nu zelf ‘Eerst de posten dan de inhoud’. Ik vind dat echt onbegrijpelijk.”

Na de voorbije ervaringen is Vlaams Belang Zoersel ook nu niet echt verbaasd. We hebben er nooit in geloofd dat er een nieuwe manier van politiek, met respect voor de oppositie en de Zoerselaar zou komen. Met of zonder CD&V? Oude wijn in wat opgesmukte vaten is ons besluit.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF