menu
Word Lid
Levensgevaarlijke verkeerssituatie in dorpscentrum van Zoersel

Vlaams Belang Zoersel pleit voor veiligere verkeerssituatie ter hoogte van Dorp 38 te Zoersel

Tijdens de gemeenteraad van november bleek, op vraag van Vlaams Belang Zoersel, dat het pand Dorp 38 in Zoerseldorp zal worden gerestaureerd en dus op dezelfde plaats zal blijven staan dan waar het nu staat. Nochtans waarschuwde Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang Zoersel, enkele jaren geleden al dat de huidige inplanting van dit gebouw uiterst gevaarlijk is wat betreft de verkeersveiligheid. Dit in het bijzonder voor de veiligheid van de voetgangers en de fietsers. Vlaams Belang Zoersel betreurde tijdens de voorbije gemeenteraad dan ook ten zeerste dat het college van burgemeester en schepenen het pand roekeloos verkocht. Deze verkoop gebeurde zonder dat er enige garantie werd ingebouwd om er voor te zorgen dat het vervallen pand zou worden afgebroken om dan later te worden vervangen door een nieuwbouw. Nieuwbouw onder voorwaarde dat de bouwlijn dan verder naar achter zou worden verlegd tot op gelijke hoogte met deze van de huisnummers 36 en 34.

Nu de werken gestart zijn, blijkt nog maar eens welke gevaarlijke situatie men krijgt wanneer er qua ruimtelijke ordening te weinig plaats beschikbaar blijft. De werkzaamheden leiden nu tot levensgevaarlijke toestanden.

Filip Vorsselmans, ondervoorzitter van Vlaams Belang Zoersel en landmeter te Zoersel: “Iedereen kent de onbegrijpelijke toestand van het voetpad ter hoogte van de gebouwen te Dorp 38 en Dorp 40. Als men jaren geleden naar Vlaams Belang Zoersel had geluisterd, hadden we nu de kans gehad om daar de nodige extra ruimte te creëren. Aldus zouden we de voetgangers en de fietsers eindelijk veiligheid kunnen bieden. Eindelijk worden ze dan niet meer geprangd tussen de panden en de drukke verbindingsweg. Bovendien zou het achteruitbouwen van pand 38 de mogelijkheid hebben geboden om op termijn het dorpscentrum van Zoersel ‘opener’ te kunnen herinrichten. Dit bijvoorbeeld nadat de aanleg van de Zoerselse omleidingsweg ooit eens zou worden gerealiseerd. Omdat de klassieke partijen echter geen gevolg gaven aan de oproep van Vlaams Belang zal het dorpscentrum van Zoersel op dat punt wederom voor 100 jaar geen extra ‘ruimte’ krijgen.”

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “Wat gebeurd is, is spijtig genoeg gebeurd maar ik mag dan toch op zijn minst hopen dat men tijdens de werkzaamheden toekijkt op een veilige verkeerssituatie. Al enkele dagen zie ik dat de hekken ter afsluiting van de bouwwerf meer en meer opschuiven naar de straatkant. Het is er nog exact 60 cm breed. Als je weet dat de breedte van het fietsstuur van mijn 8-jarige dochter 62 cm bedraagt begrijpt iedereen dat dit levensgevaarlijk is om daar met een fiets te passeren wanneer er net naast je schouder een vrachtwagen voorbijraast. Er zijn maar liefst 3 schepenen van CD&V uit deelgemeente Zoersel, is er nu niemand die dit ziet? Bovendien, waar zit de schepen van openbare werken en waar zit de schepen van mobiliteit, deze laatste op de koop toe iemand van Groen? Schepenen worden met belastinggeld betaald, onder andere om de Zoerselaar veiligheid te bieden. Mag ik ze dan ook oproepen om die job ernstig ter harte te nemen?”, vraagt Wouter Bollansée zich openlijk af.

Vlaams Belang Zoersel meldde deze onveilige situatie ook aan de gemeente en hoopt met deze extra berichtgeving dat het bestuur in de toekomst zelf eens proactief wakker wordt om de veiligheid van de Zoerselaar te garanderen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF