menu
Word Lid
Het schandaal van de Zoerselse elektriciteitsrekening!

Is het einde van het Zoerselse WANBELEID nu nog altijd niet in zicht? Moet de kelk helemaal tot op de bodem geledigd worden? Wie dacht dat het met het Zoerselse beleid niet erger kon, is er aan voor de moeite. Op de gemeenteraad van 21 januari 2020, kwam er een onvergefelijk punt naar boven: HET SCHANDAAL VAN DE ZOERSELSE ELEKTRICITEITSREKENING! Het blijkt namelijk dat Zoersel de rekening betaalt voor de openbare verlichting langs de gewestwegen. Een kost die normaal steeds door Vlaanderen wordt gedragen. En dit waarschijnlijk al tientallen jaren lang aangezien niemand van het huidige bestuur (waarvan sommigen al 13 jaar mee aan de macht zijn) wist hoe dit kon, van waar dit kwam,... Aangezien de bevoegde schepen Danny Van de Velde zelf vertelde dat net deze verlichting de 'grootverbruikers' zijn loopt de rekening mogelijk tot in de miljoenen. Dit door een combinatie van grootverbruik, oude verlichting, hoeveelheid lampen, lange branduren en dit al tientallen jaren lang?

Dit alles kwam aan het licht in een gesprek met Fluvius (de netbeheerder) naar aanleiding van de overschakeling naar LED-verlichting. 

Blijkt dat Zoersel (u dus!) al vele jaren een rekening betalen waarvan niemand maar iets wist, of op de hoogte van was. Is dit degelijk bestuur? NEEN! Is dit goed-huisvader-beleid? NEEN! Betaalt u zo maar rekeningen waarvan u niet weet wat dit inhoudt? NEEN! Maar in Zoersel kan dit dus wel allemaal...

Nu kan het nog erger. Het is niet alleen de elektriciteit die we betalen maar ook de omschakeling naar LED-verlichting van de gewestwegen zal Zoersel moeten betalen en niet Vlaanderen. Een maand na de voorstelling van de meerjarenplanning zit Zoersel dus met een majeur probleem: Ofwel gaat Zoersel nog meer schulden moeten maken, ofwel kan het 'mooi aangekondigde' gemeentelijk verleddingsplan de vuilbak in omdat alle aandacht naar de gewestwegen zal moeten gaan.

Vlaams Belang zal door een reeks van officiƫle vragen heel dit dossier uitpluizen. Wij zullen in het belang van de Zoerselaar alles tot op het bot uitzoeken.

Kan het Zoersels wanbeleid nu stoppen aub!

Vlaams Belang Zoersel

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF