menu
Word Lid
Erevoorzitter Vlaams Belang Zoersel, Mario Verbeek overleden

Erevoorzitter Vlaams Belang Zoersel, Mario Verbeek overleden

De Zoerselse Vlaams Belang-afdeling is in rouw. Zaterdag 6 november 2021 overleed erevoorzitter Mario Verbeek. Samen met Walter Vochten en enkele andere overtuigde Vlamingen zette Mario Verbeek zich vanaf het prille begin met hart en ziel in voor de verdere ontplooiing van de plaatselijke afdeling Vlaams Blok/Vlaams Belang Zoersel. Eveneens in die beginperiode, verleende hij met succes zijn steun en medewerking aan en bij de oprichting van Vlaams Blok-afdelingen in een aantal van de omliggende gemeenten.

In 2013 gaf hij zijn voorzitterschap door aan een volgende generatie en werd hij, als blijk van waardering voor zijn gedreven en belangeloze inzet voor de Vlaamse zaak en meer in het bijzonder voor de Zoerselse Vlaams Belang-afdeling, tot erevoorzitter benoemd.

Mario was van 2 januari 1995 tot 31 december 2012 gemeenteraadslid . De gemeenteraad kende hem dan ook de titel van eregemeenteraadslid toe op 16 september 2014.

Jos van Dongen, fractieleider van Vlaams Belang Zoersel: “Mario verdedigde steeds vol overgave onze Vlaams Blok/Vlaams Belang standpunten, en dit niet alleen tijdens de gemeenteraadszittingen, maar ook door middel van zijn artikels over gemeentelijke blunders en foutieve financiële beslissingen. Hij sloeg hierover nagels met koppen in onze Zoerselse Vlaams Blok/Vlaams Belang-publicaties zoals bijvoorbeeld in ‘t Bloknageltje.”

Wouter Bollansée, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel: “De generatie van Mario Verbeek en Walter Vochten heeft eerst het vuur aangestoken en later het vuur brandend gehouden. Het is nu aan de nieuwe generatie om als een Feniks uit zijn as te herrijzen. Als ik terugdenk aan mijn kennismaking met Mario Verbeek, dan is er maar 1 passende zin om mee af te sluiten: Geen toekomst zonder wortels!”

De afscheidsviering vond in beperkte kring plaats op 16 november 2021.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF