menu
Word Lid
Column van Stan Meeussen: Over ruimte en wonen in Zoersel.

Oorzaak, Gevolg en de Logische Oplossing.

Wat doe je met elk jaar 80.000 mensen erbij?”

Dat is de vraag die VUB- professor in de demografie, Patrick Deboosere zich stelt in Lokaal, het maandblad van de lokale besturen op 1 oktober 2011.

En hij gaat verder: “Voor al die mensen heb je woningen nodig, scholen, ziekenhuizen. Het is een beetje dramatisch om het zo voor te stellen; pakweg een stad als Mechelen komt er jaarlijks bij en dat zet spanningen op je infrastructuur”.

En of we dat gewaar aan het worden zijn.

Volgens Het Laatste Nieuws van 6 april 2017 lezen we dat we tegen 2050 een half miljoen extra woningen nodig hebben, maar waar moeten die komen als we onze open ruimte willen behouden? Want reeds in 2008 stelde ‘De Organisatie voor Economische Samenwerking en ontwikkeling’, de OESO dat volgens haar normering, in de provincie Antwerpen er geen enkele landelijke gemeente meer is. Ravels was tot 2008 de laatste.

Mensen van ’t stad, die dus denken hier nog de boerenbuiten te vinden zijn er aan voor hun moeite en voor zij die denken dat het Zoerselbos een referentie zou zijn voor landelijkheid, dan kan men evengoed van Deurne met zijn Rivierenhof zeggen dat het een landelijk dorp is.

In Gezondheidsmagazine van de socialistische Mutualiteiten van april 2017 lazen we: “Tot in de jaren tachtig kon een eenverdiener een woonkrediet alleen ophoesten. Wie kan er nu nog bouwen zonder financiële steun van de ouders? Voor tachtig percent van de tweeverdieners gaat het zelfs niet meer. Alleen het resterende deel van de hoogopgeleide kan dat.”

Ondertussen is het al van dat.

In de nieuwe inbreidingsverkaveling, de Tuimelaar in Halle, kost een halfopenbebouwing, zelfs met 20% korting op de grondprijs nog meer dan 400.000 euro. GVA van 29 juni 2020.

Geen nood zegt de Vlaamse bouwmeester, Leo Van Broeck. We moeten dan maar dichter op elkaar gaan wonen. Kippen in legbatterijen kweken is uit den boze maar mensen in blokkendozen steken kan dus wel. Ge moet maar durven.

In een opiniestuk in Het Laatste Nieuws van vrijdag 26 mei 2017 zei Karel De Gucht over deze Leo Van Broeck, dat deze man beter onmiddellijk zou moeten opgeknoopt worden aan de hoogste politieke boom! Dat zijn woorden van een liberaal, geen Vlaams Belanger.

Ondertussen is uit het kliekske van de, ons kent ons, de nieuwe bouwmeester in functie en zet uiteraard de absurde politiek van zijn voorganger gewoon voort.

De mens is een sociaal wezen maar we zijn niet gemaakt om op elkaars lip te leven.

Bij een rondvraag in 2015, door het departement Leefmilieu, Natuur en Energie bij 1500 burgers kwam naar voor, en ik citeer: “Ongeveer de helft van de ondervraagden zijn stadsbewoners, de andere helft leeft op het platteland. Zeven op tien willen graag een eigen tuin. Dat vinden de Vlamingen vooral belangrijk voor de rust, vrijheid, privacy en het zicht op groen die er bij horen.” Maar voor velen zal het dus een droom blijven.

Het coronadrama, waarbij koppels verplicht moesten ophokken en samenleven in de ruimte van een appartementje op het derde verdiep, tezamen met een paar kinderen waar er dan ene van het Witte van Sichem type bij is, heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat dit niet menselijk is. De klein mannen werden zot en de ouders werden mee zot.

Om dan toch niet allemaal in die blokkendozen geperst te worden is men volop bezig de laatste restjes binnengebied in stukjes van een zakdoek groot te verkavelen.

Buurtbewoners die dan toch nog min of meer landelijk woonden en nog ruimte hadden voelen zich in een dwangbuis geduwd en eindelijk begint bij die mensen een alarmbel te rinkelen. Buurtcomités worden gealarmeerd en uiten hun terechte bezwaren over de GEVOLGEN van dit beleid.

Maar de OORZAAK en dus het VERBAND leggen tegen dat waar hij bezwaar tegen aantekent en de steeds maar stijgende bevolking, kan of wil Jan Modaal blijkbaar niet.

Immers, als de autochtone vrouw amper genoeg kindjes koopt om onze bevolking in evenwicht te houden dan is er iets anders aan de hand zoals we in de aanhef van dit artikel zien.

De vraag stellen is ze beantwoorden, maar dat mag niet, dat is het grote taboe, het is de olifant in de kamer waar enkel het Vlaams Belang zich met een OPLOSSING over durft uitspreken.

Lees:

Ten eerste.

Geen economische migranten nog toelaten.

Het fabeltje dat binnengrenscontroles in een verenigd Europa niet meer kunnen is door de corona pandemie doorprikt. Ineens kon het weer wel.

Ten tweede.

Oorlogsvluchtelingen moeten opgevangen worden en voor die opvang gaan we in de leer bij onze Noorderburen die in de eerste wereldoorlog tienduizenden Belgen voedsel en onderdak gegeven hebben zolang de oorlog duurde. Daarna naar huis om het land terug op te bouwen, met een rekening voor de Belgische staat. Pittig detail, die rekening is maar ten dele betaald geweest.

Ten derde.

Wat betreft de mensen die hier legaal zijn.

Ik citeer hier wat Bruno Valkeniers hierover reeds zei in Het Nieuwsblad van 13 januari 2007.

“Het mag nog eens benadrukt worden, ook nieuwe Vlamingen voelen zich en horen thuis in onze rangen. Als zij, zoals er al velen zijn, aanvaarden dat Vlaanderen hun nieuwe vaderland is. Het Vlaanderen dat wel gastvrij en multi-etnisch kan zijn, maar waar maar één leidcultuur kan zijn en dat is de Nederlandse, de Vlaamse cultuur en dat is de onze! Als zij dat aanvaarden, dan doet het er voor mijn part, voor ons part, niet toe wie hun voorouders waren en welke cultuur of levensbeschouwing iedereen thuis belijdt! Dan zijn wij Vlaming onder de Vlamingen.”

Beste bezwaarindiener. Ofwel gaat ge bij een volgende verkiezing hierin mee ofwel kunt ge blijven bezwaren indienen tot in der eeuwen amen zonder resultaten en gaan we van kwaad naar erger.

Want: “Te laat de put gevuld als het kalf verdronken is.”

Voor Vlaams Belang Zoersel

Stan Meeussen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF