menu
Word Lid
COLUMN: “Over logica en mobiliteit in Zoersel…”


De toekomstige twee nieuwe windmolens vlakbij de oprit van de E34 gaan een hoeveelheid stroom produceren die het gewone net niet kan slikken. Daarom gaat Fluvius een extra kabel aanleggen om deze stroommassa naar een elektriciteitscabine te leiden. Zo werkt een privémaatschappij. Logisch toch?

In Zoersel zijn er, volgens Gazet van Antwerpen van 6 november 2020, tussen 2001 en 2020 juist geteld 1.898 woningen bijgekomen, dat is een toename van bijna 25% in 20 jaar.

Dan denkt ge toch, regeren is immers vooruitzien, dat het bestuur inspeelt op de verkeerstoename die een stijgende bevolking met zich meebrengt. Logisch toch?

Maar zo werkt de Zoerselse N-VA, Groen en liberale bestuursmeerderheid niet.

Door de bijna misdadig te noemen urbanisatievisie van de laatste tientallen jaren, waarbij buiten de bovenstaande partijen ook CD&V verantwoordelijk was, werd er vooral voor onze hoofdstraten elk potentieel ontnomen om een fatsoenlijke verkeersinfrastructuur te kunnen uitbouwen. Men moest en zou steeds maar dichter en dichter bouwen tegen de weg, waardoor alle ruimte voor goede doorstroming verdween. Dit is op zich al misdadig verzuim, maar het kan nog erger.

Om de steeds toenemende drukte in straten te verminderen is men op het lumineus idee gekomen om die straten gewoon af te sluiten voor het doorgaand verkeer. Eenvoudig toch? Probleem opgelost.

Het gevolg van dergelijke ingrepen is natuurlijk dat de nabije straten er extra verkeer bijkrijgen, waardoor het daar op zijn beurt eens zo druk wordt, de bewoners het aldaar op hun beurt benauwd krijgen en dus gaan reclameren. Logisch toch? Maar daar werd blijkbaar niet aan gedacht.

Het enige effect dat daardoor wordt bereikt, is dat men mensen tegen elkaar opzet. Wat de ene minder krijgt, zal de andere extra in zijn bak bijkrijgen. Logisch toch?

Het experiment is stoemelings in gang gezet in de Antwerpsedreef.

Stoemelings, zoals men de kikker ook niet ineens in kokend water gooit.

Toch is bij sommigen hun euro gevallen want in GvA van maandag 8 februari 2021 lezen we ‘Bezorgdheid om paaltjes: “Probleem wordt verlegd.”

Kernachtiger kan het niet gezegd worden.

Vlaams Belang Zoersel deelt dan ook de bezorgdheid van alle buurtbewoners van de Antwerpsedreef, onze steun hebben ze.

Voor Vlaams Belang Zoersel.

21 februari 2021.

Stan Meeussen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF