menu
Word Lid
Alles begint met een goed gesprek op een Zoersels terrasje...

OPEN BRIEF VAN MARIANNE JACOBS


Beste Zoerselaar,

Onlangs heeft u in de pers misschien gelezen dat ik mij ga engageren binnen het project #Missie2024

van Vlaams Belang Zoersel.

Met deze open brief wil ik mij voorstellen, maar ook uitleggen wat mijn motivatie is geweest om deze stap te zetten, met de hoop dat het voor u een inspiratie kan zijn. Mijn echtgenoot en ik wonen al 20 jaar met enorm veel plezier in Zoersel. We hebben hier ons sociaal leven opgebouwd. Ik ben een enorme dieren- en natuurliefhebber. Eén van mijn grote passies is mijn paard, een 27 jarige Fries. Ik ben van Nederlandse afkomst, opgegroeid in de grensstreek nabij Baarle-Nassau.

Bij de laatste lokale verkiezingen in 2018 heb ik mijn stem gegeven aan N-VA Zoersel, omdat ik destijds dacht dat dit de juiste partij was om mijn, en bij uitbreiding de Zoerselse, belangen te vertegenwoordigen. Helaas merk ik dat er de afgelopen jaren meer barstjes in mijn gestelde vertrouwen zijn ontstaan. Eerst kleine barstjes, maar op den duur werden deze groter. En ik merkte dat, indien ik vragen stelde, deze werden genegeerd of op arrogante manier werden beantwoord en afgedaan.

Dat was niet wat ik voor ogen had toen ik in 2018 N-VA het vertrouwen gaf. Omdat mijn ontevredenheid over het huidige gemeentebestuur steeds groter werd, ben ik met andere Zoerselaars gaan praten. En zodoende ben ik ook in contact gekomen met Wouter Bollanseé, voorzitter van Vlaams Belang Zoersel. En wat bleek?

Wij hebben een gemeenschappelijke deler. We hebben een stem, maar worden niet gehoord. En dat past niet in een democratie, in een democratie luister je naar elkaar om gezamenlijk in het belang van de Zoerselaars tot een mooi eindresultaat te komen. Sterker nog, als je overtuigd bent van je kracht ga je een discussie met de oppositie niet uit de weg. En blijkbaar durft het huidige gemeentebestuur een dergelijke discussie toch niet aan. Ik had een keuze, of met een ontevreden gevoel rond blijven lopen of in actie komen en ontdekken hoe ik op een positieve manier deel kan nemen aan discussies die ons Zoerselaars allemaal aangaan.

Door toe te treden bij het kernbestuur van VB Zoersel hoop ik bij te kunnen dragen aan:

- Een meer transparant gemeentebeleid;

- Een gemeentebestuur dat luistert naar haar inwoners;

- Een gemeentebestuur dat vragen en discussies met de oppositie niet uit de weg gaat maar hier open voor staat;

- Een gemeentebestuur dat de stap durft te zetten om een einde te maken aan het onrechtvaardige cordon sanitaire dat wordt toegepast.

Een goed functionerend gemeentebestuur is namelijk als een voetbalploeg met aanvoerders, aanvallers, verdedigers, doelman, middenvelders. En zo kom je tot een goed geolied team.

Ik wil dolgraag weten wat er verder onder de Zoerselaars leeft. Wat zijn jullie vragen, jullie zorgen, wat zouden jullie graag anders zien?

Laat ons met elkaar in gesprek gaan en eens op een zonnig terras afspreken om elkaar beter te leren kennen.

Met warme groet,

Marianne Jacobs

#Missie2024

mariannebuket@gmail.com

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF